Najczęściej zadawane pytania
Torty robimy wyłącznie na zamówienie i oznacza to, że tort jest robiony specjalnie dla Ciebie. Nie robimy nic na zapas i nie mrozimy tortów. Używamy wyłącznie świeżych, naturalnych produktów takich jak masło, belgijskie czekolady, mąka, cukier, śmietana, jaja i całe owoce. Nie stosujemy frużelin, gotowych nadzień i koncentratów.
Każdego dnia dostajemy maile z zamówieniami/zapytaniami o cenę. Spora część to torty z naszego katalogu z niewielkimi zmianami. Wbrew powszechnej opinii nie są to jakieś gotowce a dekoracja na każdy tort jest przygotowywana indywidualnie pod konkretne zamówienie. Każda figurka powstaje od zera ręcznie w naszej pracowni – tak było jest i będzie.
Przysyłacie też zdjęcia tortów z innych pracowni. Niestety często torty te są fatalnie wykonane i być może tylko my to widzimy ale nie mamy zamiaru powtarzać czyichś błędów albo iść na łatwiznę. Taki tort zawsze wyceniamy na NASZYM POZIOMIE WYKONANIA więc pewnie zawsze znajdzie się ktoś kto zrobi to taniej ale nie tak jak my 🙂
Naszym zdaniem najważniejsze jest to, że zawsze trzymamy wysoki poziom ponieważ torty robi zawsze ta sama stała ekipa i nie ma obaw, że tort będzie inny bo zmienił się pracownik. No i ten smak… 🙂
Jeśli na torcie jest dekoracja, którą doświadczona dekoratorka wykonuje pół dnia nie może on kosztować tyle samo co prosty tort pomimo tego że obydwa są na 15 porcji. Cenę dyktuje dekoracja a ilość porcji to sprawa drugorzędna „płacisz za dekorację – tort jest gratis”.
Po otrzymaniu zaliczki wysyłamy potwierdzenie jej otrzymania oraz termin odbioru tortu. Proszę koniecznie sprawdzić czy wszystko się zgadza.
Gdy zadatek nie wpłynie w ciągu 2 dni od wysłania wyceny zamówienie jest anulowane.
Dwa tygodnie a w niektórych okresach nawet trzy tygodnie. Gdy nasz kalendarz się wypełni nie jesteśmy w stanie przyjąć więcej zamówień i odmawiamy. Czasem zdarzają się cuda i robimy tort w ciągu doby.
Projekty i szkice wykonujemy na własne potrzeby tylko w wyjątkowych sytuacjach lub za dopłatą na zlecenie klienta. Tworzenie projektów jest czasochłonne i generowałoby dużą dopłatę do każdego tortu. W trakcie realizacji często zmieniamy koncepcję aby wszystko finalnie dobrze się komponowało. Musimy mieć też pole do artystycznej kreacji 🙂
Zaliczkę można wysłać na konto a przy odbiorze tortu tylko gotówka.
Jeśli ktoś lubi to oczywiście ale jest to głównie cukier a my masę traktujemy jako opakowanie tortu.
W trakcie przyjmowania zamówienia prosimy o podanie godziny odbioru np. 12:00. Proszę nie przyjeżdżać przed ustaloną godziną odbioru a gdy odbiór ma się znacznie opóźnić zadzwonić do nas.
Tort należy trzymać w lodówce i nie otwierać jej zbyt często. Gdy często otwieramy lodówkę pojawia się w niej dużo wilgoci, która szkodzi dekoracji. Musi być sucho i chłodno.
Tort najlepiej spożyć w ciągu 24h od momentu odbioru. Koniecznie należy przechowywać go w lodówce.
Proszę zaopatrzyć się w długi nóż oraz wysoką szklankę z gorącą wodą w której należy moczyć nóż przed każdym krojeniem.
Aktualnie nie mamy takich tortów w ofercie.
99% tortów wydajemy w kartonikach. Zdarzają się torty zbyt duże lub zbyt wysokie i możemy nie mieć kartonu odpowiednich rozmiarów.
Tort wydajemy bardzo dobrze schłodzony i najlepiej aby dotarł do lodówki w ciągu godziny. Jest możliwość wypożyczenia specjalnego pojemnika termoizolacyjnego jednak należy nas o tym wcześniej powiadomić i sprawdzić czy jest on dostępny. W takim pojemniku nasze torty docierały bez trudu na południe kraju.
Nie mamy sklepu a pracownia nie ma stałych godzin otwarcia.
Ceny tortów nie zawierają jedynie kosztów ewentualnego transportu, wypożyczenia pojemnika termoizolacyjnego i kaucji za elementy wielorazowego użytku (deski, stelaże, stojaki).
W tej chwili nie prowadzimy szkoleń, nie szukamy też stażystów, pracowników czy wolontariuszy.
Niestety nie mamy czasu na odpowiedzi na tego typu maile. W Internecie można znaleźć bardzo dużo informacji na ten temat.
Nie i nie.
Nie ma możliwości wysłania tortu. Jest on zbyt delikatny.